Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Περί "ΣΚΕΨΕΩΝ ΕΝ ΟΨΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ"

Ο οικονομολόγος καθηγητής του Χάρβαρντ  Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ (John Kenneth "Ken" Galbraith John Keneth Galbraith), μέσα από τα βιβλία του και τα χιλιάδες άρθρα του, είχε καταλήξει στο εξής συμπέρασμα, ότι ο άνθρωπος, τόσον στη σκέψη, όσο και στη δράση, έχει μεταβληθεί σε ένα δούλο των μηχανών, οι οποίες δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτησή του.
Σ’ αυτό το ατομικό δράμα λοιπόν του σύγχρονου υπερόπτη ανθρώπου, στη χαώδη κοινωνία του, η λύση είναι εφικτή. ΑΦΥΠΝΙΣΗ.  Αποδοχή του τρίμορφου ανθρώπινου βιώματος, « πνεύμα – ψυχή – σώμα». Ενασχόληση  με αυτά, πέραν του αισθητού πνευματικά. Με την ορθή επιλογή στόχων. Με αρμονική συμβίωση με το επιμελώς λαξευμένο στο διάβα των χιλιετιών, ηθικό-πολιτιστικό οικοδόμημα. Με την ενδοστρεφή δράση της ψυχής και την αποκρυστάλλωση της Πίστης. Με τιτάνιους αγώνες, με διαρκείς προσπάθειες και πεφωτισμένους καθοδηγητές τους τις γενναίες διάνοιες.  Με οδηγό του τις πανανθρώπινες αξίες και αρετές και κορωνίδα, την του Χριστού Αγάπη. Ο προσδιορισμός των προβλημάτων, η ανίχνευσή τους, η απόφαση και οι πράξεις επείγουν. Οι πράξεις δέον να είναι θετικές και ψυχολογημένες, για να καταστούν αποτελεσματικές. Τότε ο άνθρωπος θα επανεύρει τον υγιή, αληθινό του εαυτό. 

Εύχομαι σε όλους μας αυτές τις φωτισμένες ημέρες , στις ημέρες διακοπών του Πάσχα, να αφήσουμε τον στοχασμό να μας οδηγήσει σε σίγουρα μονοπάτια. Η ελπίδα είναι ζωντανή, απλώς μας περιμένει. Καλές γιορτές σε όλους! Αγάπη στις οικογένειές σας!!!
















#Ολοι_μαζί_με_χαμόγελο_για_την_πόλη_μας
#pachatouridis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"